Wymiana rozrządu w 1.8 t + pełny serwis i jakieś pierdoły.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mietek440
    Classic
    • 2010
    • 3

Powiedz jeszcze jaki masz budżet? Bo jeśli bliżej Ci do 10kzł, to szukałbym benzyny, ale jeśli bliżej 20kzł, to szukałbym diesla... Oczywiście przy założeniu, że jesteś zdecydowany na auto 11/12-letnie.
    Choć ja na Twoim miejscu, gdybym miał wydać coś bliżej 20kzł, szukałbym duuuuużo młodszej benzynki. Ja tak zrobiłem, mimo, że jeżdzę prawie dwa razy więcej niż Ty...
  • Bear.Paw
    Drive
    • 2009
    • 55

ASO czy nie ASO. Mam duży dylemat. Z początku myślałem tylko o ASO ale po opiniach o serwisie na Syreny 14 zacząłem się zastanawiać czy może faktycznie nie lepiej w serwisie pogwarancyjnym. Nie ukrywam, że różnica ok 1 tyś. zł jest spora, ale nie decydująca. Chce swoim autem przelatać co najmniej 2 lata. Priorytetem jest dla mnie porządna robota okraszona gwarancją na usługę. ASO POL-MOT przy Puławskiej "krzyczy" za wymianę rozrządu + pompę wody 1.700 + serwis z częściami ok 1.000 zł. Na serwisie przy ul. Syreny 14 będzie to ok. 1600 zł za całość. Co o tym sądzicie, proszę o rzeczowe, konstruktywne opinie i porady.
    AUM sprzedany, sentyment do Was został...

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

Zamieszczone przez Bear.Paw
      Co o tym sądzicie, proszę o rzeczowe, konstruktywne opinie i porady.
      konstuktywną poradą będzie użycie szukajki... było już o tym ASO czy nie ASO

[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 21:35 ]
      pierwszy lepszy temat http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25793
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• pajczaki
        Rider
        • 2007
        • 316

auto bez gwarancji wiec szukaj zaufanego normalnego mechanika a nie ASO...
        ja z czesciami placilem troche ponad 1 tys (ale moj mechanik to rodzina ) choc ostatnio wyszlo znacznie wiecej ale wszytsko szlo na towarze z najwyzszej polki...
        taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
        sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• Bear.Paw
          Drive
          • 2009
          • 55

Zamieszczone przez Maru 123
          Zamieszczone przez Bear.Paw
          Co o tym sądzicie, proszę o rzeczowe, konstruktywne opinie i porady.
          konstuktywną poradą będzie użycie szukajki... było już o tym ASO czy nie ASO

[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 21:35 ]
          pierwszy lepszy temat http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25793
          Dopiero się zapisałem na forum, rzadko korzystam z tej formy komunikowania się i najwyraźniej źle wybrałem słowa kluczowe. Zawsze staram się najpierw szukać Szukałem porady dla tego konkretnego silnika, bo kilka "warsztatów pogwarancyjnych" nie chciało się zając moją Octi bo nie mają sprzętu odpowiedniego do wymiany rozrządu w 1.8t 20 v o_O. A więc szukanie zacząłem od "wymiana rozrządu 1.8t 20v/ rozrząd 1.8t 20v" itp. W każdym bądź razie dziękuję za pomoc

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

Bear.Paw, pojedz na syreny i problem z głowy a rabat dla OCP też mają :wink:
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Bear.Paw
              Drive
              • 2009
              • 55

No i tak zrobimy z moją Octi. Chce ją oddać w dobre ręce. Dużo osób chwali serwis na Syreny. Inaczej być w takim razie nie może.
              Słyszałem niepochlebne opinie na temat ASO ogólnie, ale to co przeczytałem w linku udostępnionym przez Ciebie Maru 123 zdecydowanie odbiega od moich doświadczeń z Fiatem Panda 100hp, którego serwisowałem u Bołtowicza...ale jednocześnie przeraża mnie jak cholera fakt, że można tak partaczyć robotę jak mówią inni forumowicze :evil: !

Komentarz

• zielony49
                Ambiente
                • 2009
                • 180

Poszukaj dobrego mechanika, Swerwis Skody też mi wycenil uslugę za 1600 zł, Ktos mi polecil dobry warsztat, Zaprowadzilem, wymienil mi rozrząd, pompe, rolki, jeszcze olej i filtr ppyłkowy za 750zł, Pozdrawiam,
                Dipol

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Za komplet rozrzadu + pompa płaciłem 900 zł w servisie boscha
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Bear.Paw
                    Drive
                    • 2009
                    • 55

Dzięki śliczne za wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi.

Komentarz

Pracuję...